ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Harun Parlak İlkokulu

Nis

Okulumuz 1/H sınıfı öğretmeni Safiye  AKIN   ve öğrencileri tarafından Gezi Tanıtım ve Turizm Kulübü olarak "Geleneksel  El Sanatları ve Yöresel Ürünleri Tanıtma Sergisi" düzenlendi.Emeklerinden dolayı öğretmenimize ,öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Veli KARAKUŞ,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçe programını hazırlayan okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür  ziyaretinde bulunmuşlardır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü ilçe töreni, okulumuz Şehit Harun Parlak İlkokulu tarafından yapılmıştır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine; Kaymakamımız Sn. Tahsin KURTBEYOĞLU, Şehidimizin kıymetli ailesi, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Veli KARAKUŞ, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve velilerimiz katıldı. Mehteran ekibinin birbirinden coşkulu marşları ile başlayan törenimiz minik öğrencilerimizin sergilediği gösteriler ile devam etti.

Nis

Okulumuzda ,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çoşku ve heyecanını aşılamak amacıyla "Dünya Barışı , Milli Egemenlik, Bayram Çoşkusu" konulu resim yarışması düzenlendi.Yarışmaya katılım sağlayarak 23 Nisan çoşkusunu resimlerinde yaşatan tüm öğrencilerimize  teşekkür eder   birinci olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunun katkılarıyla 05.04.2024 tarihinde  Demet Sezen Kız Anadolu imam Hatip Lisesinde gerçekleşen Akıl ve Zeka Oyunları Yenimahalle İlçe Turnuvasında okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz "Q Bitz, Küre ve Equilibrio " oyunlarında ilçe birincisi, "Mangala ve Pentago" oyunlarında ilçe üçüncüsü olmuşlardır.Yarışmalara katılım sağlayan öğrencilerimizi tebrik eder,emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Sağlık,Temizlik ve Beslenme Kulübünün düzenlediği "En Temiz Sınıf" projesinde ,mart ayında 1-L ve 3-H sınıfları seçildi. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

25 Mart- 31 Mart Kütüphane Haftası kapsamında okulumuzun 2. sınıfları Millet Kütüphanesi'ne gezi düzenlediler. Kütüphaneyi tanımak, kütüphane kurallarını öğrenmek, kitap  sevgisini aşılamak amacıyla yapılan gezide öğrenciler güzel vakit geçirdiler ve çok mutlu oldular.

Mrt

Yerel yönetimle kazanımı kapsamında Demetevler Mahallesi Muhtarı Sayın Önder ÖZÇELİK, 3. sınıf öğretmen ve öğrencilerimizin  daveti üzerine okulumuza geldi öğrencilere bilgi verdi. Öğrencilerimiz soruları ile ülkemizin yönetim birimleri ve işleyişi hakkında muhtarımızdan bilgiler aldılar. Muhtarımız görevleri ve hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu.Ziyaretlerinden dolayı muhtarımız Sayın Önder ÖZÇELİK'e çok teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart, Türk Milletinin kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü olarak Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta  olmak üzere Çanakkale'yi geçilmez yapan tüm kahraman askerlerimizi ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları kapsamında  15-16 Mart tarihlerinde okulumuzda  Equliibrio ve Küre oyunları turnuvaları yapıldı. Yarışmalara katılan öğrencilerimize ve turnuvaya emek veren öğretmenimize teşekkür ederiz. İlçemizde  5 Nisan Cuma günü yapılacak turnuvada   tüm kategorilerde okulumuzu temsil edecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan okul sağlığı hizmetleri iş birliği protokolüne istinaden okullarda  Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik farkındalık eğitimi verildi.

Mrt

Okulumuzda Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından su verimliliği  seferberliği kapsamında öğrencilerimize eğitim verildi,  etkinlik tırında etkinlikler yapıldı. Su gönüllüsü olan öğrencilerimiz su tasarrufu konusunda farkındalık kazandı.

Mrt

Bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı'nın milli marşımız olarak kabul edilişinin 103. yılında, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ,minnet ve saygıyla anıyoruz.Töreni hazırlayan öğretmenlerimize ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Günaydın hepimize

Mübarek günler bize

On bir ayın sultanı

Hoş geldin evimize

Okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve Çedes projesini yürüten 2- l sınıf öğretmeninin rehberliğinde Ramazan davulcuları maniler okuyarak Ramazan ayını kutladılar.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz Müzik Kulübü tarafından "İstiklal Marşı'mızı Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.İstiklal Marşı'mızı ezbere okurken bizlere duygulu anlar yaşatan öğrencilerimize,öğrencilerimize destek veren velilerimize ve etkinliği organize eden müzik kulübü öğretmenleri ve sosyal etkinlikler kuruluna teşekkür ederiz.